#lawakhangit Instagram Photos & Videos

lawakhangit - 155.6k posts

Bab-bab membahan diri sendiri ni aku no.1 😔
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#lawak #lawakbodoh #lawakhambar #himpunanbahanlawak #lawakkerder #lawaking #lawakbatak #lawakhangit #lawaksiyot

Bab-bab membahan diri sendiri ni aku no.1 😔
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

#lawak #lawakbodoh #lawakhambar #himpunanbahanlawak #lawakkerder #lawaking #lawakbatak #lawakhangit #lawaksiyot

6 0 8 hours ago
NEW ARRIVAL❗ Harap2 dapat pakai sebelum raya. Sebab lepas 30 may admin tak jamin akan sampai korang kena order cepat2 😌. Kasut ni bakal sold out dalam masa 3-4 Hari je confirm !!
——————————————
NP RM150
NOW RM1XX Jeee 😱
.
Size : 41-45euro (7uk - 9uk)
READY STOCK ! SIZE LIMITED
Gred 5A
——————————————
-1-2 hari dah boleh smpai dh bgi semenanjung -By Postage Untuk Luar Kemaman
-Free Postage!
-Silap Saiz Kita Boleh kasi tukar
-Sabah Sarawak Plus RM5
.
(TAKUT KENA TIPU?) ‼️
-Boleh COD Area KL
——————————————
Korang Nak Harga Promo lagi? wasap kita bosku kita bagi lagi murah ! Nego until letgo ! 😊
.
-Whatsapp Kami Boleh Tekan Link Di Bio Lebih Mudah Tak Perlu Save Number Phone Admin 017-7844706 .

#kasutmurah #kasutviral #kasutmalaysia #kasutmurahgila #kasutmurahonline #sneakersmalaysiamurah #sneakersmurah #bazaarpaknil #sayajualkasutmurah #sayajualkasut #sneakersmalaysia#adidassharkmalaysia #adidassharkmurahmalaysia #kasutadidasshark #igersmalaysia #bazarpaknil #maluapabossku #lawakhangit #ajimaura #terapiinstagram #ame2019 #kasutadidasoriginal #kasutadidasmurah #paidreviewrm5 #paidreviewmurah #rotikaya #kasutraya #kasutadidassharkmurah #igersmalaysia

NEW ARRIVAL❗ Harap2 dapat pakai sebelum raya. Sebab lepas 30 may admin tak jamin akan sampai korang kena order cepat2 😌. Kasut ni bakal sold out dalam masa 3-4 Hari je confirm !!
——————————————
NP RM150
NOW RM1XX Jeee 😱
.
Size : 41-45euro (7uk - 9uk)
READY STOCK ! SIZE LIMITED
Gred 5A
——————————————
-1-2 hari dah boleh smpai dh bgi semenanjung -By Postage Untuk Luar Kemaman
-Free Postage!
-Silap Saiz Kita Boleh kasi tukar
-Sabah Sarawak Plus RM5
.
(TAKUT KENA TIPU?) ‼️
-Boleh COD Area KL
——————————————
Korang Nak Harga Promo lagi? wasap kita bosku kita bagi lagi murah ! Nego until letgo ! 😊
.
-Whatsapp Kami Boleh Tekan Link Di Bio Lebih Mudah Tak Perlu Save Number Phone Admin 017-7844706 .

#kasutmurah #kasutviral #kasutmalaysia #kasutmurahgila #kasutmurahonline #sneakersmalaysiamurah #sneakersmurah #bazaarpaknil #sayajualkasutmurah #sayajualkasut #sneakersmalaysia #adidassharkmalaysia #adidassharkmurahmalaysia #kasutadidasshark #igersmalaysia #bazarpaknil #maluapabossku #lawakhangit #ajimaura #terapiinstagram #ame2019 #kasutadidasoriginal #kasutadidasmurah #paidreviewrm5 #paidreviewmurah #rotikaya #kasutraya #kasutadidassharkmurah #igersmalaysia

3 1 9 hours ago
Eh eh rilek ah kak sembur spray nyamuk baru taw
.
follow 🌟 like ❤ share 📢 comment 💬
.
#lawakkoroy #lk #lawakhambar #lawakhangit #lawak #hiburan #viral

Eh eh rilek ah kak sembur spray nyamuk baru taw
.
follow 🌟 like ❤ share 📢 comment 💬
.
#lawakkoroy #lk #lawakhambar #lawakhangit #lawak #hiburan #viral

22 3 9 hours ago
😋😋😋😋
Impikan kulit yang kelihatan muda berseri? Capai mimpi anda tu dengan Serum Wajah Meeracle. Diperkaya dengan ekstrak Batu Delima, Batu Berlian dan Batu Mutiara untuk kulit anda. Ia membantu merawat kulit anda sambil mencerahkan kulit wajah anda.
.
www.meeracle.com.my
.
#allnewmeeracle
#formulagemstone
#menjadidenganmeeracle
#meeracleempoweringyou
#meeracleadvanceformula
#selfloveisfirstlove
#agentmeeracleselayang
#agentmeeraclerawang
#meeracle
#agentsofshield
#age
#agameoftones
#jomalone
#jomsinggah
#singgahsahur
#nailsofinstagram
#gesturecapture
#agego
#jomsihat
#terlajaklaris
#kurtcobain
#lawak
#lawakhambar
#lawakhangit
#jomkurus1malaysia

😋😋😋😋
Impikan kulit yang kelihatan muda berseri? Capai mimpi anda tu dengan Serum Wajah Meeracle. Diperkaya dengan ekstrak Batu Delima, Batu Berlian dan Batu Mutiara untuk kulit anda. Ia membantu merawat kulit anda sambil mencerahkan kulit wajah anda.
.
www.meeracle.com.my
.
#allnewmeeracle
#formulagemstone
#menjadidenganmeeracle
#meeracleempoweringyou
#meeracleadvanceformula
#selfloveisfirstlove
#agentmeeracleselayang
#agentmeeraclerawang
#meeracle
#agentsofshield
#age
#agameoftones
#jomalone
#jomsinggah
#singgahsahur
#nailsofinstagram
#gesturecapture
#agego
#jomsihat
#terlajaklaris
#kurtcobain
#lawak
#lawakhambar
#lawakhangit
#jomkurus1malaysia

5 0 9 hours ago
Dreaming of radiant and younger looking skin? Achieve your dream skin with our Meeracle Facial Serum. Enriched with Diamond, Ruby and Pearl extract for your skin. It helps to rejuvenate your skin while lightening your skin tone. .
www.meeracle.com.my
.
#allnewmeeracle
#formulagemstone
#menjadidenganmeeracle
#meeracleempoweringyou
#meeracleadvanceformula
#selfloveisfirstlove
#agentmeeracleselayang
#agentmeeraclerawang
#meeracle
#agentsofshield
#age
#agameoftones
#jomalone
#jomsinggah
#singgahsahur
#nailsofinstagram
#gesturecapture
#agego
#jomsihat
#terlajaklaris
#kurtcobain
#lawak
#lawakhambar
#lawakhangit
#jomkurus1malaysia

Dreaming of radiant and younger looking skin? Achieve your dream skin with our Meeracle Facial Serum. Enriched with Diamond, Ruby and Pearl extract for your skin. It helps to rejuvenate your skin while lightening your skin tone. .
www.meeracle.com.my
.
#allnewmeeracle
#formulagemstone
#menjadidenganmeeracle
#meeracleempoweringyou
#meeracleadvanceformula
#selfloveisfirstlove
#agentmeeracleselayang
#agentmeeraclerawang
#meeracle
#agentsofshield
#age
#agameoftones
#jomalone
#jomsinggah
#singgahsahur
#nailsofinstagram
#gesturecapture
#agego
#jomsihat
#terlajaklaris
#kurtcobain
#lawak
#lawakhambar
#lawakhangit
#jomkurus1malaysia

7 0 9 hours ago
Bagaimanakah suara ini menjadi seunik ini
.
.
Anda yakin dengan diri anda, Bicaralah sama angin

#2019 #lawakhambar #lawakhangit #lawakbegik #share #lawakott #himpunanbahanlawak #lawak #fun #content #instagram #video #viral

Bagaimanakah suara ini menjadi seunik ini
.
.
Anda yakin dengan diri anda, Bicaralah sama angin

#2019 #lawakhambar #lawakhangit #lawakbegik #share #lawakott #himpunanbahanlawak #lawak #fun #content #instagram #video #viral

12 1 10 hours ago
Headshot paling dekat dalam sejarah!!!
Dekat dengan musim raya ni janganlah kita buat sebegini
Tag rakan anda •
Nak lagi video follow 📹
@lawakbantut
•
Tag & share kepada kawan anda👭👫
Jangan lupa LIKE & FOLLOW @lawakbantut
•
#kiniviral #viralterkini #viral #trending #trend #lawaksiyot #lawakmedan #lawak #lawakgila #lawakkampus #mudahterhibur #lawakjenaka #lawaklucu #lawakterkini #lawakinsta #lawakfans #lawakkini #lawakgila #lawakmalaysia #himpunanbahanlawak #lawakhangit #lawakbodoh #kakilawak #viralmalaysia #kakiviral #viralindonesia #kakimerapu #lawakbest #thuglife #savage

Headshot paling dekat dalam sejarah!!!
Dekat dengan musim raya ni janganlah kita buat sebegini
Tag rakan anda •
Nak lagi video follow 📹
@lawakbantut

Tag & share kepada kawan anda👭👫
Jangan lupa LIKE & FOLLOW @lawakbantut

#kiniviral #viralterkini #viral #trending #trend #lawaksiyot #lawakmedan #lawak #lawakgila #lawakkampus #mudahterhibur #lawakjenaka #lawaklucu #lawakterkini #lawakinsta #lawakfans #lawakkini #lawakgila #lawakmalaysia #himpunanbahanlawak #lawakhangit #lawakbodoh #kakilawak #viralmalaysia #kakiviral #viralindonesia #kakimerapu #lawakbest #thuglife #savage

8 0 10 hours ago
Nah belanja feedback dr team kitaorang😘

Testimoni abam ni pegawai polis penjara je... Minggu2 dia boleh je bergaji macam yg lain.. Bekerja dgn waktu yg terhad BUKAN ALASAN bagi dia untk buat duit tepi.. Dari diri kita nak atau xnak.. Org berjaya dia buat dan jalan terus..💪
.
Nak join team kmi, klik wasap skrg  pada bio👏🏻👏🏻👏🏻, sy jelas kan satu satu

#parttimejob #buatduit #pinkladymalaysia  #sideincomemalaysia #bisnesonline #bisnesmudah #kejecopypaste #lawakbodoh #lawakhangit #paidreview #janapendapatan #zonlawak #bisnessenang #kerjasambilan #sharifahsakinah #trustedsellermalaysia #kerjasenang #kerjamudah #lanpetpet #jutawanapps #aliffaziz #bellaastilah #belladally  #ahyarosli #kasutmurahonline #nur2  #miaahmad

Nah belanja feedback dr team kitaorang😘

Testimoni abam ni pegawai polis penjara je... Minggu2 dia boleh je bergaji macam yg lain.. Bekerja dgn waktu yg terhad BUKAN ALASAN bagi dia untk buat duit tepi.. Dari diri kita nak atau xnak.. Org berjaya dia buat dan jalan terus..💪
.
Nak join team kmi, klik wasap skrg pada bio👏🏻👏🏻👏🏻, sy jelas kan satu satu

#parttimejob #buatduit #pinkladymalaysia #sideincomemalaysia #bisnesonline #bisnesmudah #kejecopypaste #lawakbodoh #lawakhangit #paidreview #janapendapatan #zonlawak #bisnessenang #kerjasambilan #sharifahsakinah #trustedsellermalaysia #kerjasenang #kerjamudah #lanpetpet #jutawanapps #aliffaziz #bellaastilah #belladally #ahyarosli #kasutmurahonline #nur2 #miaahmad

6 2 11 hours ago
Otak x empukkkkk😌
.
👉Follow IG @lawxk_lawxk  untuk tonton lebih banyak video lawak
.
✏️tag member korang
.
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 |
.
🔊 turn ON notification
.
📥 DM admin untuk share video lawak anda
.
📹 Naimdanielx
#lawakbatak #lawakterkini  #awekmelayu#babysayang #mirafilzah #lawaking  #lawakhangit  #lawaktahapdewa  #himpunanbahanlawak  #lawakboring  #lawakteroks #aliffaziz #aliffazizcurang
#viralmalaysia #motifviral #malaysiakini #malaysiatrending #lawakviral #klipviral  #lawakbodoh #lawak #viralvideos #lawakkeder

Otak x empukkkkk😌
.
👉Follow IG @lawxk_lawxk untuk tonton lebih banyak video lawak
.
✏️tag member korang
.
Like ❤️ | Share 📬 | Comment 📝 |
.
🔊 turn ON notification
.
📥 DM admin untuk share video lawak anda
.
📹 Naimdanielx
#lawakbatak #lawakterkini #awekmelayu #babysayang #mirafilzah #lawaking #lawakhangit #lawaktahapdewa #himpunanbahanlawak #lawakboring #lawakteroks #aliffaziz #aliffazizcurang
#viralmalaysia #motifviral #malaysiakini #malaysiatrending #lawakviral #klipviral #lawakbodoh #lawak #viralvideos #lawakkeder

8 0 11 hours ago
Keuntungan mengikut level
.
Mari daftar sekarang .
Yuran pendaftaran serendah RM10 SEUMUR HIDUP
.
.
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
.
.
#agenttopup#agenttopupmurah#agenttopuprm10#rm10#modalrm10#janaincome#janaincomedarirumah#buatduit#buatduitdenganphone#buatduitmudah#incomelebat#incomemasyuk#modalkecik#modalrendah#modalmurah#promosi#hargapromosi#agenttopupdiperlukan#agenttopupneeded#bazaarpaknil#moodrepublik#moodrepublik2019#lawakhangit

Keuntungan mengikut level
.
Mari daftar sekarang .
Yuran pendaftaran serendah RM10 SEUMUR HIDUP
.
.
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
.
.
#agenttopup #agenttopupmurah #agenttopuprm10 #rm10 #modalrm10 #janaincome #janaincomedarirumah #buatduit #buatduitdenganphone #buatduitmudah #incomelebat #incomemasyuk #modalkecik #modalrendah #modalmurah #promosi #hargapromosi #agenttopupdiperlukan #agenttopupneeded #bazaarpaknil #moodrepublik #moodrepublik2019 #lawakhangit

3 0 11 hours ago
Keuntungan mengikut level
.
Mari daftar sekarang .
Yuran pendaftaran serendah RM10 SEUMUR HIDUP
.
.
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
.
.
#agenttopup#agenttopupmurah#agenttopuprm10#rm10#modalrm10#janaincome#janaincomedarirumah#buatduit#buatduitdenganphone#buatduitmudah#incomelebat#incomemasyuk#modalkecik#modalrendah#modalmurah#promosi#hargapromosi#agenttopupdiperlukan#agenttopupneeded#bazaarpaknil#moodrepublik#moodrepublik2019#lawakhangit

Keuntungan mengikut level
.
Mari daftar sekarang .
Yuran pendaftaran serendah RM10 SEUMUR HIDUP
.
.
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
.
.
#agenttopup #agenttopupmurah #agenttopuprm10 #rm10 #modalrm10 #janaincome #janaincomedarirumah #buatduit #buatduitdenganphone #buatduitmudah #incomelebat #incomemasyuk #modalkecik #modalrendah #modalmurah #promosi #hargapromosi #agenttopupdiperlukan #agenttopupneeded #bazaarpaknil #moodrepublik #moodrepublik2019 #lawakhangit

4 0 11 hours ago
Keuntungan mengikut level
.
Mari daftar sekarang .
Yuran pendaftaran serendah RM10 SEUMUR HIDUP
.
.
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
.
.
#agenttopup#agenttopupmurah#agenttopuprm10#rm10#modalrm10#janaincome#janaincomedarirumah#buatduit#buatduitdenganphone#buatduitmudah#incomelebat#incomemasyuk#modalkecik#modalrendah#modalmurah#promosi#hargapromosi#agenttopupdiperlukan#agenttopupneeded#bazaarpaknil#moodrepublik#moodrepublik2019#lawakhangit

Keuntungan mengikut level
.
Mari daftar sekarang .
Yuran pendaftaran serendah RM10 SEUMUR HIDUP
.
.
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
❤ PM 📲 01123284665
.
.
#agenttopup #agenttopupmurah #agenttopuprm10 #rm10 #modalrm10 #janaincome #janaincomedarirumah #buatduit #buatduitdenganphone #buatduitmudah #incomelebat #incomemasyuk #modalkecik #modalrendah #modalmurah #promosi #hargapromosi #agenttopupdiperlukan #agenttopupneeded #bazaarpaknil #moodrepublik #moodrepublik2019 #lawakhangit

4 0 11 hours ago
Untuk menyempurnakan pahala Anda ketika menuju masjid, salah satu adab yang diajarkan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam ketika berangkat ke masjid adalah berwudhulah dari rumah dan bukan di masjid.
.
Terdapat banyak dalil yang menunjukkan bahwa keadaan yang sesuai sunah adalah berwudhu di rumah dan bukan di masjid. Di antaranya adalah hadis Utsman di atas, “Siapa yang berwudhu untuk shalat dan dia sempurnakan wudhunya, kemudia dia menuju masjid untuk shalat fardhu.”
.
Zhahir hadis ini, wudhu tersebut dilakukan sebelum berangkat menuju masjid. Itu artinya, wudhu tersebut dilakukan di rumah.
.
Disamping itu, terdapat dalil tegas yang menunjukkan hal ini. Hadis dari Abu Hurairah radhiallahu ‘anhu, Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
“Siapa yang berwudhu di rumahnya kemudian berjalan menuju salah satu rumah Allah, untuk menunaikan shalat wajib…” (HR. Muslim)
.
.
Moga yg lihat post ni Allah kurniakan HIDAYAH.. Aamin YRA 🤲
.
🔛 #dakwahbossbabe #roadtoJANNAH
.
#jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati
#videojentikhati #repostbydiariluahanhati #diariluahanhati #dakwahlegend #noteformyself
#nakbebel#lawakhambar#nakfakta#lawakkeder#lawakhangit#malaysiatrending#vscomalaysia#igersmalaysia#tarbiahsentap #jomdakwah#naksentap#nakpesan#iglelakivsperempuan#lawaktahapdewa#tiktokmalaysia#nakpickupline#tolongdengar#seribusatuceritan

Untuk menyempurnakan pahala Anda ketika menuju masjid, salah satu adab yang diajarkan Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam ketika berangkat ke masjid adalah berwudhulah dari rumah dan bukan di masjid.
.
Terdapat banyak dalil yang menunjukkan bahwa keadaan yang sesuai sunah adalah berwudhu di rumah dan bukan di masjid. Di antaranya adalah hadis Utsman di atas, “Siapa yang berwudhu untuk shalat dan dia sempurnakan wudhunya, kemudia dia menuju masjid untuk shalat fardhu.”
.
Zhahir hadis ini, wudhu tersebut dilakukan sebelum berangkat menuju masjid. Itu artinya, wudhu tersebut dilakukan di rumah.
.
Disamping itu, terdapat dalil tegas yang menunjukkan hal ini. Hadis dari Abu Hurairah radhiallahu ‘anhu, Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
“Siapa yang berwudhu di rumahnya kemudian berjalan menuju salah satu rumah Allah, untuk menunaikan shalat wajib…” (HR. Muslim)
.
.
Moga yg lihat post ni Allah kurniakan HIDAYAH.. Aamin YRA 🤲
.
🔛 #dakwahbossbabe #roadtoJANNAH
.
#jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati
#videojentikhati #repostbydiariluahanhati #diariluahanhati #dakwahlegend #noteformyself
#nakbebel #lawakhambar #nakfakta #lawakkeder #lawakhangit #malaysiatrending #vscomalaysia #igersmalaysia #tarbiahsentap #jomdakwah #naksentap #nakpesan #iglelakivsperempuan #lawaktahapdewa #tiktokmalaysia #nakpickupline #tolongdengar #seribusatuceritan

85 0 12 hours ago
۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞
.
SALAM NUZUL QURAN 1440H.
.
“Antara peristiwa penting Nuzul Quran adalah turunnya 5 ayat Al-Quran yang pertama melalui perantaraan malaikat Jibril ‎عليه السلام kepada NABI MUHAMMAD ﷺ sehingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab Al-Quran yang ada pada hari ini. lanya berlaku pada malam Jumaat 17 Ramadhan, tahun ke-41 daripada keputeraan NABI MUHAMMAD ﷺ ketika BAGINDA sedang beribadat di Gua Hira.”
.
[Habib Ali Zaenal Abidin bin Abu Bakar Al-Hamid]
.
Moga yg lihat post ni Allah kurniakan HIDAYAH.. Aamin YRA 🤲
.
🔛 #dakwahbossbabe #roadtoJANNAH
.
#jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati
#videojentikhati #repostbydiariluahanhati #diariluahanhati #dakwahlegend #noteformyself
#nakbebel#lawakhambar#nakfakta#lawakkeder#lawakhangit#malaysiatrending#vscomalaysia#igersmalaysia#tarbiahsentap #jomdakwah#naksentap#nakpesan#iglelakivsperempuan#lawaktahapdewa#tiktokmalaysia#nakpickupline#tolongdengar#seribusatuceritan

۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞
.
SALAM NUZUL QURAN 1440H.
.
“Antara peristiwa penting Nuzul Quran adalah turunnya 5 ayat Al-Quran yang pertama melalui perantaraan malaikat Jibril ‎عليه السلام kepada NABI MUHAMMAD ﷺ sehingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab Al-Quran yang ada pada hari ini. lanya berlaku pada malam Jumaat 17 Ramadhan, tahun ke-41 daripada keputeraan NABI MUHAMMAD ﷺ ketika BAGINDA sedang beribadat di Gua Hira.”
.
[Habib Ali Zaenal Abidin bin Abu Bakar Al-Hamid]
.
Moga yg lihat post ni Allah kurniakan HIDAYAH.. Aamin YRA 🤲
.
🔛 #dakwahbossbabe #roadtoJANNAH
.
#jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati
#videojentikhati #repostbydiariluahanhati #diariluahanhati #dakwahlegend #noteformyself
#nakbebel #lawakhambar #nakfakta #lawakkeder #lawakhangit #malaysiatrending #vscomalaysia #igersmalaysia #tarbiahsentap #jomdakwah #naksentap #nakpesan #iglelakivsperempuan #lawaktahapdewa #tiktokmalaysia #nakpickupline #tolongdengar #seribusatuceritan

12 0 12 hours ago
Yang pertama seorang pria lakukan dalam menilai adalah secara dzohir (fisik) dengan matanya termasuk menilai seseorang terutama wanita, dan apabila rasa malu itu terlihat pada wanita adalah sebuah kekaguman yang sejuk dipandang untuk pria karena malu adalah salah satu bentuk iman, dan penjagaan diri terhadap diri wanita. “Rasa malu itu adalah sebagian dari iman”.
.
Ada juga hadits yang serupa dengan makna diatas, yaitu hadits Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam yang diriwayatkan oleh Ibnu Umar radhiyallahu ‘anhu,
. “Rasa malu itu adalah sebagian dari iman”. (HR Al-Bukhari dan Muslim)
.
Malu itu seluruhnya baik.” (HR Al-Bukhari dan Muslim)
.
Malu adalah akhlak para Nabi , terutama pemimpin mereka, yaitu Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam yang lebih pemalu daripada gadis yang sedang dipingit.
.
Dan juga Allah Azza Wa Jalla Cinta Kepada Orang-Orang Yang Malu.
.
Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
. “Sesungguhnya Allah Azza wa Jalla Maha Pemalu, Maha Menutupi, Dia mencintai rasa malu dan ketertutupan. Apabila salah seorang dari kalian mandi, maka hendaklah dia menutup diri.” (Shahîh: HR.Abû Dawud (no. 4012), an-Nasâ-i)
.
Maka dari itu Lihatlah bagaimana ia menjaga pandangannya, bagaimana ia menjaga auratnya, pula lihatlah bagaimana menjaga suaranya, tertawanya pun terkadang ia jaga sedemikian rupa.
.
Tak ada keshalihahan jika tak ada iman, dan malu adalah sebagian dari iman, serta hendaknya kalian (pria) pilih wanita shalihah yang beriman (baik agamanya) karena itulah sebaik-baiknya perhiasan dunia.

Wallahua’lam
.
Moga yg lihat post ni Allah kurniakan HIDAYAH.. Aamin YRA 🤲
.
🔛 #dakwahbossbabe #roadtoJANNAH
.
#jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati
#videojentikhati #repostbydiariluahanhati #diariluahanhati #dakwahlegend #noteformyself
#nakbebel#lawakhambar#nakfakta#lawakkeder#lawakhangit#malaysiatrending#vscomalaysia#igersmalaysia#tarbiahsentap #jomdakwah#naksentap#nakpesan#iglelakivsperempuan#lawaktahapdewa#tiktokmalaysia#nakpickupline#tolongdengar#seribusatuceritan

Yang pertama seorang pria lakukan dalam menilai adalah secara dzohir (fisik) dengan matanya termasuk menilai seseorang terutama wanita, dan apabila rasa malu itu terlihat pada wanita adalah sebuah kekaguman yang sejuk dipandang untuk pria karena malu adalah salah satu bentuk iman, dan penjagaan diri terhadap diri wanita. “Rasa malu itu adalah sebagian dari iman”.
.
Ada juga hadits yang serupa dengan makna diatas, yaitu hadits Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam yang diriwayatkan oleh Ibnu Umar radhiyallahu ‘anhu,
. “Rasa malu itu adalah sebagian dari iman”. (HR Al-Bukhari dan Muslim)
.
Malu itu seluruhnya baik.” (HR Al-Bukhari dan Muslim)
.
Malu adalah akhlak para Nabi , terutama pemimpin mereka, yaitu Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam yang lebih pemalu daripada gadis yang sedang dipingit.
.
Dan juga Allah Azza Wa Jalla Cinta Kepada Orang-Orang Yang Malu.
.
Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,
. “Sesungguhnya Allah Azza wa Jalla Maha Pemalu, Maha Menutupi, Dia mencintai rasa malu dan ketertutupan. Apabila salah seorang dari kalian mandi, maka hendaklah dia menutup diri.” (Shahîh: HR.Abû Dawud (no. 4012), an-Nasâ-i)
.
Maka dari itu Lihatlah bagaimana ia menjaga pandangannya, bagaimana ia menjaga auratnya, pula lihatlah bagaimana menjaga suaranya, tertawanya pun terkadang ia jaga sedemikian rupa.
.
Tak ada keshalihahan jika tak ada iman, dan malu adalah sebagian dari iman, serta hendaknya kalian (pria) pilih wanita shalihah yang beriman (baik agamanya) karena itulah sebaik-baiknya perhiasan dunia.

Wallahua’lam
.
Moga yg lihat post ni Allah kurniakan HIDAYAH.. Aamin YRA 🤲
.
🔛 #dakwahbossbabe #roadtoJANNAH
.
#jentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati
#videojentikhati #repostbydiariluahanhati #diariluahanhati #dakwahlegend #noteformyself
#nakbebel #lawakhambar #nakfakta #lawakkeder #lawakhangit #malaysiatrending #vscomalaysia #igersmalaysia #tarbiahsentap #jomdakwah #naksentap #nakpesan #iglelakivsperempuan #lawaktahapdewa #tiktokmalaysia #nakpickupline #tolongdengar #seribusatuceritan

37 0 12 hours ago
Jangan main-main dengan melayu,mat saleh pon puji tumit 😂😂😂
.
Min syak ni mesti bekas student hogwart
.
.
.
#lawak #lawaking #lawakkeder #himpunanbahanlawak #lawakhangit #9gag #lawaktahapdewa #twitter #lawakhambar #lawakmalaysia #tiktok #tiktokmemes #tiktokviral #bukankalengkaleng

Jangan main-main dengan melayu,mat saleh pon puji tumit 😂😂😂
.
Min syak ni mesti bekas student hogwart
.
.
.
#lawak #lawaking #lawakkeder #himpunanbahanlawak #lawakhangit #9gag #lawaktahapdewa #twitter #lawakhambar #lawakmalaysia #tiktok #tiktokmemes #tiktokviral #bukankalengkaleng

12 1 12 hours ago
▶️ “They call me MEAOW". 😄😄😁😂
📹: i_m_saolin
🎧Song: Billieeilish - Badguy
•
🏄TAG member2 korang👇😉
•
♠💯Jom Follow ▶️ @lawak.baqhang_ Untuk Menceriakan Hari2 Anda ❤
.
❤Like💬Comment🏁Tag📥Share
.
♦Recommended IG:
👇
▶️ @reyzx.video
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#quoteoftheday #lawak #videolawak #lawakhangit #lawakhambar #viral #motifviral #lawakkerder #igshopmalaysia #bazarpaknil #bazaarpaknil #sayajual #mudahterhibur #dagelan #ngakak #vscomalaysia #igersmalaya #igersmalaysia #igersmy #ikutcarakita #malaysia #astrogempak #dubsmashmalaysian #paidreviewmurah #paidreviewrm5 #paidreviewrm10 #paidreviewmalaysia #igreviewmalaysia #cubagelak #lawakteroks

▶️ “They call me MEAOW". 😄😄😁😂
📹: i_m_saolin
🎧Song: Billieeilish - Badguy

🏄TAG member2 korang👇😉

♠💯Jom Follow ▶️ @lawak.baqhang_ Untuk Menceriakan Hari2 Anda ❤
.
❤Like💬Comment🏁Tag📥Share
.
♦Recommended IG:
👇
▶️ @reyzx.video
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#quoteoftheday #lawak #videolawak #lawakhangit #lawakhambar #viral #motifviral #lawakkerder #igshopmalaysia #bazarpaknil #bazaarpaknil #sayajual #mudahterhibur #dagelan #ngakak #vscomalaysia #igersmalaya #igersmalaysia #igersmy #ikutcarakita #malaysia #astrogempak #dubsmashmalaysian #paidreviewmurah #paidreviewrm5 #paidreviewrm10 #paidreviewmalaysia #igreviewmalaysia #cubagelak #lawakteroks

659 9 13 hours ago
Pihak Persaruan Haiwan Malaysia Menawarkan Ganjaran RM2000 Pada Sesiapa Yang Memberi Maklumat Sehingga Tertangkapnya Sipelaku In .
.
.
.
.
Follow nazrul_haikal_
Follow nazrul_haikal

#paradise #paradisegeneration #paradise🌴 
#kakilajak #kakimotor #kakifly 
#jentera #jenterapadu #tiktok 
#lawak #lawakhambar #lawakkeder 
#barangnos #malammasihmuda
#gelekpadu #gelekmaut #geleksikit 
#lawakkeder #lawakhambar #lawakhangit
#himpunanlawakmalays #himpunanlawakmalaysia #lawakbodoh #lawakterkini #rxzmembers #kapcaijahat

Pihak Persaruan Haiwan Malaysia Menawarkan Ganjaran RM2000 Pada Sesiapa Yang Memberi Maklumat Sehingga Tertangkapnya Sipelaku In .
.
.
.
.
Follow nazrul_haikal_
Follow nazrul_haikal

#paradise #paradisegeneration #paradise 🌴
#kakilajak #kakimotor #kakifly
#jentera #jenterapadu #tiktok
#lawak #lawakhambar #lawakkeder
#barangnos #malammasihmuda
#gelekpadu #gelekmaut #geleksikit
#lawakkeder #lawakhambar #lawakhangit
#himpunanlawakmalays #himpunanlawakmalaysia #lawakbodoh #lawakterkini #rxzmembers #kapcaijahat

13 2 13 hours ago
fazley bagi nasihat tu cuba lah terima, orang nama syahrul ni degil lah, tag lah mangkuk yang ade dalam vid ni.
.
.
.
#lawakking #lawakbodoh #lawaksavage #lawakhambar #lawakhangit #himpunanbahanlawak #vinehambar #vines #malayvines #serulingbatak @pakleyyy @s.yrul

fazley bagi nasihat tu cuba lah terima, orang nama syahrul ni degil lah, tag lah mangkuk yang ade dalam vid ni.
.
.
.
#lawakking #lawakbodoh #lawaksavage #lawakhambar #lawakhangit #himpunanbahanlawak #vinehambar #vines #malayvines #serulingbatak @pakleyyy @s.yrul

95 6 14 hours ago
Memang keras lh kau abng botak😆 kene libas ngan katana baru tau😂
.
follow 🌟 like ❤ share 📢 comment 💬
.
#lawakkoroy #lk #lawakhangit #lawakhambar #lawak #hiburan #viral

Memang keras lh kau abng botak😆 kene libas ngan katana baru tau😂
.
follow 🌟 like ❤ share 📢 comment 💬
.
#lawakkoroy #lk #lawakhangit #lawakhambar #lawak #hiburan #viral

65 3 14 hours ago
Otomen BAD MOOD 😂😂😂
.
.
TAG KAWAN KORANG YANG TENGAH BADMOOD

#2019 #instagram #video #viral #lawakhambar #lawakhangit #lawakbegik #share

Otomen BAD MOOD 😂😂😂
.
.
TAG KAWAN KORANG YANG TENGAH BADMOOD

#2019 #instagram #video #viral #lawakhambar #lawakhangit #lawakbegik #share

25 1 15 hours ago

Top #lawakhangit posts

Ngap cangap3 -tengok part last- #lawakhambar #lawaktahapdewa #lawakhangit #lawakkerder

Ngap cangap3 -tengok part last- #lawakhambar #lawaktahapdewa #lawakhangit #lawakkerder

1,157 20 19 May, 2019
Haha..Tag sikit Geng Mudah Terhibur😂Oreo pun bolehh
.
Follow @lawak.virall

Haha..Tag sikit Geng Mudah Terhibur😂Oreo pun bolehh
.
Follow @lawak.virall

2,408 80 17 May, 2019
Prank ekstrem Mcm real😵( ғᴏʟʟᴏᴡ ʟᴀʜ ᴊғɴ ᴛɢᴋ sᴀᴊᴀ ɴɴᴛɪ ᴀʟɪғ ʙᴀɢɪ ɢᴀᴍᴇs ᴋᴀᴛ ғᴏʟʟᴏᴡᴇʀs ᴀɴᴅ ʙᴇʀᴘᴇʟᴜᴀɴɢ ᴅᴀᴘᴀᴛ ғʀᴇᴇ 𝟷𝟶𝟶 ғᴏʟʟᴏᴡᴇʀs)😋😋😋@alif.blueberry
.👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Jangan lupa follow @alif.blueberry @alif.blueberry @alif.blueberry
Nnti dpt join games n get free 100 follower😋😮😮😮
.
.
.@alif.blueberry
.@alif.blueberry
Tag kawan yang suka prank👇
.
#lawak #lawakkeder #lawakbodoh#himpunanbahanlawak #lawaking#lawandordersvu #lawakkerder#lawakbatak #lawakhangit#lawakmedan #lawaktahapdewa#lawakminang @tiktok_malaysia2019@tiktok_._malaysia @tiktok_._malaysia@tiktok.malaysia @tiktok__malaysia@tiktokgirlsmalaysia@tiktok.viral.malaysia@tiktok__instafamous@tiktokofficialindonesia #hantu #prank

Prank ekstrem Mcm real😵( ғᴏʟʟᴏᴡ ʟᴀʜ ᴊғɴ ᴛɢᴋ sᴀᴊᴀ ɴɴᴛɪ ᴀʟɪғ ʙᴀɢɪ ɢᴀᴍᴇs ᴋᴀᴛ ғᴏʟʟᴏᴡᴇʀs ᴀɴᴅ ʙᴇʀᴘᴇʟᴜᴀɴɢ ᴅᴀᴘᴀᴛ ғʀᴇᴇ 𝟷𝟶𝟶 ғᴏʟʟᴏᴡᴇʀs)😋😋😋@alif.blueberry
.👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
Jangan lupa follow @alif.blueberry @alif.blueberry @alif.blueberry
Nnti dpt join games n get free 100 follower😋😮😮😮
.
.
.@alif.blueberry
.@alif.blueberry
Tag kawan yang suka prank👇
.
#lawak   #lawakkeder   #lawakbodoh #himpunanbahanlawak   #lawaking #lawandordersvu   #lawakkerder #lawakbatak   #lawakhangit #lawakmedan   #lawaktahapdewa #lawakminang  @tiktok_malaysia2019 @tiktok_._malaysia  @tiktok_._malaysia @tiktok.malaysia  @tiktok__malaysia @tiktokgirlsmalaysia @tiktok.viral.malaysia @tiktok__instafamous @tiktokofficialindonesia #hantu #prank

1,421 23 16 May, 2019