#batucaves Instagram Photos & Videos

batucaves - 620.5k posts

Eco Pack Marble Cake Today 🎉.
.
RM5/- ONLY, Self Collect at Tamu Hill Park. .
To place your order kindly whatssap 0178709244 📲or click link on my bio 👆🏻.
.
#shukbaked #thatshukbakes #batangkali #ligamas #Uluyam #antaragapi #rasa #serendah #kkb #rawang #selayang #batucaves #sentul #srigombak #kgbaru #KLCC #uniklmiit #batangkalibaker

Eco Pack Marble Cake Today 🎉.
.
RM5/- ONLY, Self Collect at Tamu Hill Park. .
To place your order kindly whatssap 0178709244 📲or click link on my bio 👆🏻.
.
#shukbaked #thatshukbakes #batangkali #ligamas #Uluyam #antaragapi #rasa #serendah #kkb #rawang #selayang #batucaves #sentul #srigombak #kgbaru #KLCC #uniklmiit #batangkalibaker

0 1 5 minutes ago

Advertisements

Advertisements

Pertama kali saya menapak ke dalam kawasan religius ini, objek pertama yang paling menarik perhatian saya adalah landmark berupa patung emas Dewa Murugan tertinggi di dunia (tingginya 42,7 meter) dan di belakangnya terlihat 272 anak tangga curam yang menuju sebuah gua di atas bukit kapur yang berfungsi sebagai kuil. Saya dan teman saya @enengyulia99 memutuskan untuk naik ke atas . Sepertiga perjalanan, saya dan @enengyulia99 sudah ngos-ngosan.😅 dengan keringat mengucur deras. Ujung tangga masih terlihat jauuuuhhh di depan mata, sy dan teman saya @enengyulia99 selalu gantian bilang "Ayo kamu bisa, sedikit lagi!" dan kami berhasil, yeeeayy.😅., jadi maap fotonya ada yg manyun.😂 karna pas sampe puncak rasanya udah susah banget buat senyum.😣 + muka udah kucel banget. Perjalanan ke Bawah Untungnya kini kami sudah kuat mental melihat ratusan anak tangga yang *lagi-lagi* harus kami lalui, dan ditengah perjalanan saya ketemu anjing.😅. Saya yg pake rok span (susah untuk gerak bebas) tiba2 bisa ada di tangga sebelah.😅 gk tau deh gimana caranya.😆😆 #sekian dan terimakasih.😇😅😅😅 #fsfunma16 #farmasi #farmasistory #batucaves #malaysia #fieldtrip #fsfhitz #unmabanten #unmacantik

Pertama kali saya menapak ke dalam kawasan religius ini, objek pertama yang paling menarik perhatian saya adalah landmark berupa patung emas Dewa Murugan tertinggi di dunia (tingginya 42,7 meter) dan di belakangnya terlihat 272 anak tangga curam yang menuju sebuah gua di atas bukit kapur yang berfungsi sebagai kuil. Saya dan teman saya @enengyulia99 memutuskan untuk naik ke atas . Sepertiga perjalanan, saya dan @enengyulia99 sudah ngos-ngosan.😅 dengan keringat mengucur deras. Ujung tangga masih terlihat jauuuuhhh di depan mata, sy dan teman saya @enengyulia99 selalu gantian bilang "Ayo kamu bisa, sedikit lagi!" dan kami berhasil, yeeeayy.😅., jadi maap fotonya ada yg manyun.😂 karna pas sampe puncak rasanya udah susah banget buat senyum.😣 + muka udah kucel banget. Perjalanan ke Bawah Untungnya kini kami sudah kuat mental melihat ratusan anak tangga yang *lagi-lagi* harus kami lalui, dan ditengah perjalanan saya ketemu anjing.😅. Saya yg pake rok span (susah untuk gerak bebas) tiba2 bisa ada di tangga sebelah.😅 gk tau deh gimana caranya.😆😆 #sekian dan terimakasih.😇😅😅😅 #fsfunma16 #farmasi #farmasistory #batucaves #malaysia #fieldtrip #fsfhitz #unmabanten #unmacantik

7 0 10 minutes ago

Advertisements

6years ago...#batucaves #mykutties💕

6years ago... #batucaves #mykutties 💕

10 0 12 minutes ago
Tak cuba tak tahu  kan🙊
bila dah cuba,Uolls Boleh Tengok sendiri👇🏻 Skin yang kusam Sekarang glowing +Cerah 💁🏻
.
.
Nak Sesuatu Mesti lah Usaha 3 bulan jee mampu ubah segalanyaaa 💪🏻 Vsl Mampu Ubah Semuanya 💕
.
🌸Sabar 🌸Konsisten 🌸Rajin 🌸Usaha .
guide 100% dari awal☺️
see berkat dia dengar satu suara dapat hasilkan skin yang sangat sangat meletop gais 😍
kalau korang nak cantik sebelum raya meh sini pm kidal 😍
.
.
Saya Hani pakar kecantikan anda👩
Beauty consultant VSL BEAUTY CARE🌹
ID AGENT : 02-33🔑

Nak order Vsl atau nak tanya je dulu jom wasap sis 👇 📲01111980907
📲01111980907
📲01111980907 .
.
.
Haii saya Hani 🙋‍♀️ BEAUTY CONSULTANT AGENT SAH VSL BEAUTYCARE🌷
Anda ada masalah Kulit Muka👇
▪️BERJERAWAT
▪️JERAGAT
▪️KUSAM
▪️SUNBURN
Jum Hani bantu untuk Mencantikan Skin Anda Tanpa harus "Amik Masa yang lama untuk Bermakeup" dalam Masa 14HARI‼️Ini bukan TIPU‼️Tapi Real Testimoni Pengguna VSL💯
Whatsapp 📲www.wassap.my/601111980907
Whatsapp 📲www.wassap.my/601111980907
Whatsapp 📲www.wassap.my/601111980907
. 
FREE COD🛵‼️FREE COD‼️FREE COD‼️‼️‼️
FREEGIFT PUN DAPAT TAU🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁
.
"" BESTNYA BELI DENGAN HANI DAPAT FREE COD LEPASTU DAPAT FREEGIFT LAGITUH🤫""
LEPASNI BELI DENGAN HANI JELAH❤️ #vslteamhanimadu
#vslteamween
#vslselangorkl
#freecodgombak
#setapak
#sentul
#wangsamaju
#ampang
#srigombak
#batucaves
#kepong
#selayang
#sgbuloh
#postAllMalaysia
#OPENAGENTVSL

Tak cuba tak tahu kan🙊
bila dah cuba,Uolls Boleh Tengok sendiri👇🏻 Skin yang kusam Sekarang glowing +Cerah 💁🏻
.
.
Nak Sesuatu Mesti lah Usaha 3 bulan jee mampu ubah segalanyaaa 💪🏻 Vsl Mampu Ubah Semuanya 💕
.
🌸Sabar 🌸Konsisten 🌸Rajin 🌸Usaha .
guide 100% dari awal☺️
see berkat dia dengar satu suara dapat hasilkan skin yang sangat sangat meletop gais 😍
kalau korang nak cantik sebelum raya meh sini pm kidal 😍
.
.
Saya Hani pakar kecantikan anda👩
Beauty consultant VSL BEAUTY CARE🌹
ID AGENT : 02-33🔑

Nak order Vsl atau nak tanya je dulu jom wasap sis 👇 📲01111980907
📲01111980907
📲01111980907 .
.
.
Haii saya Hani 🙋‍♀️ BEAUTY CONSULTANT AGENT SAH VSL BEAUTYCARE🌷
Anda ada masalah Kulit Muka👇
▪️BERJERAWAT
▪️JERAGAT
▪️KUSAM
▪️SUNBURN
Jum Hani bantu untuk Mencantikan Skin Anda Tanpa harus "Amik Masa yang lama untuk Bermakeup" dalam Masa 14HARI‼️Ini bukan TIPU‼️Tapi Real Testimoni Pengguna VSL💯
Whatsapp 📲www.wassap.my/601111980907
Whatsapp 📲www.wassap.my/601111980907
Whatsapp 📲www.wassap.my/601111980907
.
FREE COD🛵‼️FREE COD‼️FREE COD‼️‼️‼️
FREEGIFT PUN DAPAT TAU🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁
.
"" BESTNYA BELI DENGAN HANI DAPAT FREE COD LEPASTU DAPAT FREEGIFT LAGITUH🤫""
LEPASNI BELI DENGAN HANI JELAH❤️ #vslteamhanimadu
#vslteamween
#vslselangorkl
#freecodgombak
#setapak
#sentul
#wangsamaju
#ampang
#srigombak
#batucaves
#kepong
#selayang
#sgbuloh
#postAllMalaysia
#OPENAGENTVSL

0 0 13 minutes ago
Happy cuti day! ✨

#shotoniphone #batucaves #laamabudailallah

Happy cuti day! ✨

#shotoniphone #batucaves #laamabudailallah

14 0 18 minutes ago
Persediaan.. Kami berada di Sri Gombak
.
.
.
.
Lokasi kami di SRI GOMBAK
berhadapan jalan besar restoran hj sharin low.
Google Restoran Hj Sharin Low Sri Gombak.
.
Kami menerima tempahan Laksa, Cendoi untuk kenduri kahwin, event pejabat dan lain2.
.
Whatsap 0133671505 / 0126730141
.
LAKSA PAKCU
ANAK PAKNGAH LAKSA KUALA KANGSAR (SINCE 1955)
.
#laksa #laksapakcu #laksakualakangsar #laksatepunggandum #laksasedap #srigombak #gombak #batucaves #laksapakngah #laksakuala

Persediaan.. Kami berada di Sri Gombak
.
.
.
.
Lokasi kami di SRI GOMBAK
berhadapan jalan besar restoran hj sharin low.
Google Restoran Hj Sharin Low Sri Gombak.
.
Kami menerima tempahan Laksa, Cendoi untuk kenduri kahwin, event pejabat dan lain2.
.
Whatsap 0133671505 / 0126730141
.
LAKSA PAKCU
ANAK PAKNGAH LAKSA KUALA KANGSAR (SINCE 1955)
.
#laksa #laksapakcu #laksakualakangsar #laksatepunggandum #laksasedap #srigombak #gombak #batucaves #laksapakngah #laksakuala

3 0 26 minutes ago

Advertisements

Bulan puasa dah nak dekat
Tentu banyak nak pakai duit untuk pelbagai persiapan.. Perlukan pinjaman segera.. Dah try dengan bank tapi semuanya kena reject. Tak tau dari mana lagi nak dapatkan pinjaman
Jangan risau saya boleh bantu anda untuk dapatkan pinjaman.saya akan adjust loan untuk anda sampai dapat
Special offer untuk pencen perkeso, kerja kerajaan dan swasta kita bagi rate promosi 1.5%
Document yang kami perlukan hanyalah
1.slip gaji 3bulan
2.statment 3 bulan
3.bil elektrik
4.surat pengesahan kerja jika ada
5.penyata kwsp
Call / wasap 0176058971 ILA
#pinjamanperibadi #personalloan
#selangor #kualalumpur #kajang #putrajaya #klang #shahalam #batucaves
#puchong #daikin #daihatsumalaysia
#gardenia #simedarby #Toyota #umw 
#canon #nestle #shinetsumalaysia #sirimberhad #goodyears #kerajaan #swasta #masairlines #malindoair

Bulan puasa dah nak dekat
Tentu banyak nak pakai duit untuk pelbagai persiapan.. Perlukan pinjaman segera.. Dah try dengan bank tapi semuanya kena reject. Tak tau dari mana lagi nak dapatkan pinjaman
Jangan risau saya boleh bantu anda untuk dapatkan pinjaman.saya akan adjust loan untuk anda sampai dapat
Special offer untuk pencen perkeso, kerja kerajaan dan swasta kita bagi rate promosi 1.5%
Document yang kami perlukan hanyalah
1.slip gaji 3bulan
2.statment 3 bulan
3.bil elektrik
4.surat pengesahan kerja jika ada
5.penyata kwsp
Call / wasap 0176058971 ILA
#pinjamanperibadi #personalloan
#selangor #kualalumpur #kajang #putrajaya #klang #shahalam #batucaves
#puchong #daikin #daihatsumalaysia
#gardenia #simedarby #Toyota #umw
#canon #nestle #shinetsumalaysia #sirimberhad #goodyears #kerajaan #swasta #masairlines #malindoair

3 0 30 minutes ago
#batucaves

#batucaves

0 0 35 minutes ago
Foto wajib kaum turis

Foto wajib kaum turis

29 2 39 minutes ago
Happy betul semua yang minum jus blunkdos ni 😍
Mestilah happy sebab jus ni jus yang asli,tanpa kordial dan tiada bahan pengawet tau.100% jus yang sebenar.Jangan tunggu lagi.Jom order cepat 019-3012384
#jusdurianbelandaasli #blunkdossentul #sentul #setapak #batumuda #batucaves #srigombak #selayang #greenwood #gombak

Happy betul semua yang minum jus blunkdos ni 😍
Mestilah happy sebab jus ni jus yang asli,tanpa kordial dan tiada bahan pengawet tau.100% jus yang sebenar.Jangan tunggu lagi.Jom order cepat 019-3012384
#jusdurianbelandaasli #blunkdossentul #sentul #setapak #batumuda #batucaves #srigombak #selayang #greenwood #gombak

3 0 43 minutes ago

Advertisements

Buah kundur sgt elok dimakan terutamanya org yg ingin menguruskan berat bdan.. buah kundur sgt bahaya dimakan didalam pantang kerana ia boleh menyebabkan bentan yg sgt kuat..
.
Buah kundur merupakan sayuran yg sgt bagus untuk org yg mengalami demam panas ataupun demam malaria.. ia mengandungi air yg sgt bnyak.. Buah kundur jika dibuat halwa.. sgt sedap !!.. dibuat ABC 👍🏼
.
Kerana kandungan air nya yg sgt tnggi.. boleh mmbantu melancarkan proses pencernaan.. untuk yg nk menurutkan berat bdan.. sgt sesuai untuk dimakan kerana buah kundur mmpunyai kalori yg sgt rendah.. #infobonda #jamuratumalaya #bondarozitaibrahim #pengedarsahjrm #jrmdeqdaselayang #JB2140S #selayang #gombak #batucaves #wangsamaju #setapak #batangkali #uluyam #kkb

Buah kundur sgt elok dimakan terutamanya org yg ingin menguruskan berat bdan.. buah kundur sgt bahaya dimakan didalam pantang kerana ia boleh menyebabkan bentan yg sgt kuat..
.
Buah kundur merupakan sayuran yg sgt bagus untuk org yg mengalami demam panas ataupun demam malaria.. ia mengandungi air yg sgt bnyak.. Buah kundur jika dibuat halwa.. sgt sedap !!.. dibuat ABC 👍🏼
.
Kerana kandungan air nya yg sgt tnggi.. boleh mmbantu melancarkan proses pencernaan.. untuk yg nk menurutkan berat bdan.. sgt sesuai untuk dimakan kerana buah kundur mmpunyai kalori yg sgt rendah.. #infobonda #jamuratumalaya #bondarozitaibrahim #pengedarsahjrm #jrmdeqdaselayang #JB2140S #selayang #gombak #batucaves #wangsamaju #setapak #batangkali #uluyam #kkb

5 1 45 minutes ago
.
.
You are an 
Amazing mama @yayuklamuka 💜💜💜
.
.
.
#batucaves #kltrip #shortgateway

.
.
You are an
Amazing mama @yayuklamuka 💜💜💜
.
.
.
#batucaves #kltrip #shortgateway

19 0 59 minutes ago
Don't get tired until you will savor the success. Great experience for this holiday.
#3000steps #batucaves #kualalumpur #malaysia #holyweek2019

Don't get tired until you will savor the success. Great experience for this holiday.
#3000steps #batucaves #kualalumpur #malaysia #holyweek2019

3 0 1 hour ago
Chasing pigeons!

Chasing pigeons!

6 1 1 hour ago
A 128-year-old limestone hill that has series of caves and temple in it. 👌👌👌
#kuallumpurmalaysia #kualalumpur #batucaves #malaysia #travelphotography #travelingpinoy #travelling #holyweek2019

A 128-year-old limestone hill that has series of caves and temple in it. 👌👌👌
#kuallumpurmalaysia #kualalumpur #batucaves #malaysia #travelphotography #travelingpinoy #travelling #holyweek2019

4 0 1 hour ago
View from the top of #batucaves 
#malaysiatrulyasia

View from the top of #batucaves
#malaysiatrulyasia

6 0 1 hour ago

Top #batucaves posts

Advertisements

Batu Caves jeb Hinduistu templis alā. 
Iespaidīgi, krāsaini un koši. 🧡💚💙💛
.
#batucaves #travelmalaysia #travelkualalumpur #travelgirl #hindutemple #travelasia #travelguides #colorfulplaces #placesthatinspire

Batu Caves jeb Hinduistu templis alā.
Iespaidīgi, krāsaini un koši. 🧡💚💙💛
.
#batucaves #travelmalaysia #travelkualalumpur #travelgirl #hindutemple #travelasia #travelguides #colorfulplaces #placesthatinspire

177 10 13 hours ago

Advertisements

A journey of a thousand miles begins with one step. #malaysia #batucaves #travel

A journey of a thousand miles begins with one step. #malaysia #batucaves #travel

113 7 9 hours ago
Dear mbah Owi @jokowi & Pak Wowo @prabowo udah selesai nih kontestasi pemilihan presidennya. Sambil menunggu keputusan resmi hasil pemilu pilpres dari lembaga KPU, saya pribadi berharap siapapun yang terpilih diantara bapak berdua nanti, semoga amanah dan banyak membawa manfaat buat banyak orang.
.
Bilangin pak ama anak buah bapak, udehan pak gontok gontokannya, mending sparing futsal pak, apa gak bikin lomba gebuk bantal diatas empang. Kali aja bapak berdua mau kasih kita sesuatu hiburan yang berbeda dari sebelumnya. Biar kehidupan bermasyaraka kami kembali berwarna kaya tangga kuil saya foto in pak.
.
Udah pak segitu dulu nih pak masukan dari saya. Saya harap admin akun instagram bapak baca dan kasih liat caption saya ke bapak bapak berdua. Jangan lupa sarapan pak, pura-pura bahagia butuh banyak energi.
.
. —————————————————————————————
.
.
.
.
#bestvacation #earthpix #beautifuldestination #nakedplanet #bestplacetogo #hypebeast #ourplanet #awesomepix #likeforlike #travel #street #streetstyle #mydestinationguide #folkvibe #traveloka #kualakumpur #exploremalaysia #instalike #instagood #folkvibe #streetstyle #fujifilm #penangisland #artofvisual #visualsoflife #outdoors #backpacker #voyage #holiday #photography #lightroompresets #holiday #batucaves

Dear mbah Owi @jokowi & Pak Wowo @prabowo udah selesai nih kontestasi pemilihan presidennya. Sambil menunggu keputusan resmi hasil pemilu pilpres dari lembaga KPU, saya pribadi berharap siapapun yang terpilih diantara bapak berdua nanti, semoga amanah dan banyak membawa manfaat buat banyak orang.
.
Bilangin pak ama anak buah bapak, udehan pak gontok gontokannya, mending sparing futsal pak, apa gak bikin lomba gebuk bantal diatas empang. Kali aja bapak berdua mau kasih kita sesuatu hiburan yang berbeda dari sebelumnya. Biar kehidupan bermasyaraka kami kembali berwarna kaya tangga kuil saya foto in pak.
.
Udah pak segitu dulu nih pak masukan dari saya. Saya harap admin akun instagram bapak baca dan kasih liat caption saya ke bapak bapak berdua. Jangan lupa sarapan pak, pura-pura bahagia butuh banyak energi.
.
. —————————————————————————————
.
.
.
.
#bestvacation #earthpix #beautifuldestination #nakedplanet #bestplacetogo #hypebeast #ourplanet #awesomepix #likeforlike #travel #street #streetstyle #mydestinationguide #folkvibe #traveloka #kualakumpur #exploremalaysia #instalike #instagood #folkvibe #streetstyle #fujifilm #penangisland #artofvisual #visualsoflife #outdoors #backpacker #voyage #holiday #photography #lightroompresets #holiday #batucaves

114 16 3 hours ago
Feeling colorful at the Batu Caves💛
If you plan on visiting this temple, make sure to get there early! By the time we started walking back down the stairs they were covered with people! That's usually how it is with most touristy spots though.
Earlier=better👍🏻
.
Do you set an early alarm to beat the crowd?
.
.
#batucaves #kualalampur #malaysia #shetravels #sheisnotlost #wanderlust #darlingescapes #dametraveler #travelingladies #travelfemme #babeswhowander #womenwhoexplore #womenwhotravel #passportready #travelpassport #letsflyawayto #travelgram #wanderlusters #iamtb #justtravel #shewanders #globelletravels #gltlove

Feeling colorful at the Batu Caves💛
If you plan on visiting this temple, make sure to get there early! By the time we started walking back down the stairs they were covered with people! That's usually how it is with most touristy spots though.
Earlier=better👍🏻
.
Do you set an early alarm to beat the crowd?
.
.
#batucaves #kualalampur #malaysia #shetravels #sheisnotlost #wanderlust #darlingescapes #dametraveler #travelingladies #travelfemme #babeswhowander #womenwhoexplore #womenwhotravel #passportready #travelpassport #letsflyawayto #travelgram #wanderlusters #iamtb #justtravel #shewanders #globelletravels #gltlove

751 57 15 April, 2019

Advertisements

📍Kuala Lumpur , Malaysia 🇲🇾
💡Interesting facts :
🔸 The name Kuala Lumpur actually comes from a Malay term. This term means “muddy confluence.” The reason for it being named this way is that Kuala Lumpur is located at the confluence of the Klang River and the Gombak River. As mentioned above, the city is quite prone to flooding.
🔸The Petronas Towers are a stunning architectural achievement that used to be the tallest twin towers in the world. Upon their completion, they remained the tallest twin towers in the world from 1998 all the way up until 2004. They are still among the tallest twin towers in the world. @citybestviews

Shot by @siva_wwc

Discover the world with 4stay. Book your next stay on
www.4stay.com
.
.
.
.
.
#asia #travelasia #ourplanetdaily #muakualalumpur #rainbow #colors #colorful #color #rainbowsteps #kualalumpur #kl #malaysia #visitmalaysia #travelmalaysia #travel #travelgram #instatravel #traveler #traveling #photography #photooftheday #batucaves #photo #picoftheday #instagood

📍Kuala Lumpur , Malaysia 🇲🇾
💡Interesting facts :
🔸 The name Kuala Lumpur actually comes from a Malay term. This term means “muddy confluence.” The reason for it being named this way is that Kuala Lumpur is located at the confluence of the Klang River and the Gombak River. As mentioned above, the city is quite prone to flooding.
🔸The Petronas Towers are a stunning architectural achievement that used to be the tallest twin towers in the world. Upon their completion, they remained the tallest twin towers in the world from 1998 all the way up until 2004. They are still among the tallest twin towers in the world. @citybestviews

Shot by @siva_wwc

Discover the world with 4stay. Book your next stay on
www.4stay.com
.
.
.
.
.
#asia #travelasia #ourplanetdaily #muakualalumpur #rainbow #colors #colorful #color #rainbowsteps #kualalumpur #kl #malaysia #visitmalaysia #travelmalaysia #travel #travelgram #instatravel #traveler #traveling #photography #photooftheday #batucaves #photo #picoftheday #instagood

964 23 30 March, 2019
Happy vishu and happy new year guys! 🙏🏼 #vishu #indiannewyear #mensfashion #men #menshair #mensstyle #malaysianboy #indian #indiantraditionalwear #batucaves

Happy vishu and happy new year guys! 🙏🏼 #vishu #indiannewyear #mensfashion #men #menshair #mensstyle #malaysianboy #indian #indiantraditionalwear #batucaves

233 16 14 April, 2019
Add a bit of colour to your life🌈

Kisses from Famous Batu Caves in Kuala Lumpur, definitely my favourite place.It looks even better than on the pic and surprisingly wasn’t that crowdy.

Add a bit of colour to your life🌈

Kisses from Famous Batu Caves in Kuala Lumpur, definitely my favourite place.It looks even better than on the pic and surprisingly wasn’t that crowdy.

513 16 4 hours ago